Arrangementer

Åpent møte med riksantikvar Hanna Geiran

Torsdag 20. april arrangerer Kragerø Bys Venner og Kragerø og Skåtøy historielag et åpent møte på Kragerø bibliotek med riksantikvar Hanna Geiran.

Kragerø Bys Venner i samarbeid med Kragerø og Skåtøy historielag arrangerer torsdag 20. april et åpent møte på biblioteket, der riksantikvar Hanna Geiran skal snakke om eldre bymiljøer som ressurs. Møtet vil bli annonsert. Dagen etter skal Riksantikvaren på befaring i byen sammen med ordføreren.

Kragerø sentrum er et typisk eksempel på en selvgrodd by der bygningene er plassert etter funksjon og terreng, og ikke etter et konstruert gatenett. Kragerøsangen uttrykker dette godt: «.. da ser du en rar liten by». Store branner har vært med på å forme byen, men flere av bygningene har fortsatt en kjerne fra 1700-tallet. De historiske bygningene, den nære tilknytningen til sjøen og de smale, kronglete gatene og smauene gir byen et unikt særpreg som det er viktig å ta vare på.

Kragerøs store betydning som kulturmiljø ble belyst under den tragiske brannen i sentrum nå nylig. Riksantikvar Hanna Geiran uttalte seg på NRK om verdien av byens tette trehusbebyggelse og engstelsen for at brannen skulle få enda større omfang. Nå kommer Riksantikvaren til Kragerø. Vi oppfordrer alle som er glad i Kragerø – og spesielt byens politikere, til å komme på møtet.